SÅ VÄLJER DU RÄTT SOFFBORD

GUIDE

Soffbordet är ett naturligt blickfång i vardagsrummet, och även ett viktigt förvaringsutrymme – därför behöver det vara både stilrent och praktiskt. Här tipsar vi dig om hur du ska tänka när du ska välja det perfekta bordet till din soffa!

RUND FORM

Runda soffbord ger ett mjukt, inbjudande intryck och du slipper skarpa hörn. Har du många raka linjer och räta vinklar i inredningen kan ett runt alternativ även balansera ut helheten formmässigt.

FYRKANTIGT ELLER RUNT SOFFBORD?

Runt, ovalt, fyrkantigt eller rektangulärt? Soffbord finns i många varianter, även i mjuka, organiskt oregelbundna former. Fundera på vad som passar dig bäst.

2. GARDINER I TAKET SKAPAR RYMD

Få inredningsdetaljer skapar hotellkänsla mer effektivt än vackra gardiner, som färgmässigt smälter in i rummet och samtidigt skapar en mjuk och ombonad atmosfär. Gardiner som börjar ända uppe vid taket adderar rymd. Montera glidskenor i taket och låt de gå från vägg till vägg om möjligt. Låt sy upp gardiner så att de är anpassade till rummet. På Artwood har vi en egen systudio som tar emot måttbeställningar på gardiner mm.

3. SOVRUM SOM PÅ HOTELL

Kuddar ger ett ombonat intryck i sängen och det är extra snyggt att möta upp med lager på lager även för täcken, överkast och plädar. För att få den rätta hotellkänslan hemma är ett generöst antal kuddar nästan ett måste. Satsa på extra stora kuddar och blanda olika texturer som sammet och satin. En snygg sänggavel, en snygg fåtölj eller bänk längs sängen är utvalda detaljer som direkt höjer stilfaktorn.

4. STÄMNINGSFULL BELYSNING

En snygg lampa sätter tonen på hela inredningen. Får att få den lyxiga känslan skall du satsa på eleganta golvlampor och stämningsfulla taklampor som också fungerar som ett blickfång i rummet. Belysningen gör också att rummet upplevs större och mer sofistikerat när mörket faller på.

5. MATERIALVAL

Mässing, kristall, sammet och marmor. Alla adderar de en känsla av lyx till din inredning. Så byt ut accessoarerna till mässing och kuddfodralen till sammet och känslan i vardagsrummet blir något helt annat. Investera även i en fuskpäls. Inget varken känns eller upplevs lyxigare.

6. EFFEKTFULLT MED SPEGLAR

Speglar är en trendig inredningsdetalj i våra hem som ger en känsla av ökad rymd och ljus i ett rum. Genom att placera en spegel nära en ljuskälla kan vackra ljusreflektioner skapas som i sin tur ger hemmet en lyxig och ombonad känsla. Du kan även skapa illusionen av ett större rum samt skapa en lyxigare känsla i hemmet med hjälp av eleganta speglar i alla dess former.

LETAR DU EFTER MER INSPIRATION?

All search results