HUR DU SKAPAR EN INBJUDANDE & BEKVÄM UTEPLATS

7 TIPS

Summer is a wonderful time to revitalize your outdoor space and take advantage of the warm sunshine. As soon as the first rays of sunlight reach our terrace and garden, we become excited and energized, ready to make the most of these precious hours. When it comes to create your patio, it’s important to consider the overall design and create multiple groups that are related and match each other. This will help to create a cohesive and inviting outdoor living space that you and your guests will love.
So start thinking about your patio design today, and get ready to enjoy your outdoor oasis all season long!

 

1. INVESTERA I UTOMHUSMÖBLER MED KVALITET

Att investera i hållbara utomhusmöbler är ett smart val för alla som vill skapa en bekväm och funktionell utomhusmiljö som kommer att hålla i många år framöver. När det gäller att välja rätt material till dina utemöbler finns det flera alternativ, konstrotting, teak och betong. Med rätt skötsel och underhåll kan hållbara utemöbler ge komfort och glädje för dig och din familj under många år framöver.

2. SKAPA EN INBJUDANDE LOUNGE HÖRNA

Att skapa en bekväm och inbjudande lounge hörna utomhus är ett utmärkt sätt att koppla av och varva ner samtidigt som du njuter av naturens skönhet. En bekväm soffa, loungefåtöljer och fotpallar är väsentliga för att skapa en avslappnande lounge där du kan sträcka ut och koppla av. Olika bord som soffbord och sidobord kan också läggas till för att ge en praktisk plats att placera dina drycker eller snacks. Komplettera med kuddar  i soffa och fåtöljer för extra komfort, och använd filtar för att skapa värme och mysighet på kyliga kvällar. Lägg en utomhusmatta under lounge hörnan för att binda ihop och skapa en mysig och inbjudande plats.

3. SATSA PÅ TÅLIGA TEXTILIER

Textilier är ett utmärkt sätt att lägga till färg och textur i din utomhusmiljö. Kuddar och utomhusmattor kan göra ditt utrymme mysigt och bekvämt. När du väljer utomhustextilier, leta efter material som är väderbeständiga, vilket innebär att de är utformade för att klara av exponering för sol, vind och fukt. Kolla in vår nya spännande kollektion av utomhuskuddar, mixa och matcha texturer och mönster. Utomhusmattor håller ihop din sittgrupp och definiera ditt utrymme, medan kuddar och dynor ger både komfort och stil.

4. SKAPA EN MATPLATS UTOMHUS

Att skapa en bekväm och funktionell matplats utomhus kräver ett matbord och bekväma matstolar som kan rymma en lång middag. Välj material, stil och färg som matchar den övriga inredningen på uteplatsen. Bordet bör vara tillräckligt stort för att rymma alla dina gäster, men inte så stort att det dominerar din utomhusplats. Välj stolar som är bekväma. Stolar med kuddar eller stoppade säten, samt stolar med armstöd ger extra komfort. Lägg till en parasoll eller annan form av skugga för att skydda dina gäster från solen, samt utomhusbelysning för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

5. SÄTT DIN EGEN STIL

Med accessoarer kan du ge din uteplats en personlig känsla. Oavsett om du har en stor trädgård eller en liten balkong kan lyktor, korgar och textilier skapa en mysig och inbjudande atmosfär. Lyktor är ett utmärkt sätt att lägga till både stil och funktionalitet till din uteplats, och det skapar en mysig stämning. Korgar är dekorativa men också bra förvaring för plädar mm.

6. ETT OMRÅDE FÖR AVKOPPLING

Att skapa ett poolområde med solsängar, solstolar och parasoller är ett utmärkt sätt att maximera nöjet av din utomhusplats och skapa en avkopplande oas för dig och dina gäster. Välj solstolar som har justerbara ryggar så att du kan hitta den perfekta positionen för att lata dig vid poolen. Komplettra med parasoller som kan skapa skugga och ge skydd mot solen medan du kopplar av i din solstol.

7. SKAPA EN GRÖN OAS

Att lägga till växter och grönska på din uteplats är ett bra sätt att lägga till färg, textur och liv till ditt utomhusutrymme. Att använda krukor och planteringskärl gjorda av hållbara material som teak eller betong är ett utmärkt alternativ. Dessa material är väderbeständiga, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk. Gruppering av krukor i olika storlekar och stilar skapar ett mer dynamisk utseende. Genom att välja rätt krukor, planteringskärl och växter kan du skapa en vacker och inbjudande utomhusoas som du kommer att älska att tillbringa tid i.

LETAR DU EFTER MER INSPIRATION?

All search results