MATERIAL & UNDERHÅLL

MATERIAL

Alla material är noga utvalda med utgångspunkt i design och kvalité. De flesta produkterna tillverkas för hand. Naturliga material såsom sten, rotting, betong och trä har naturlig variation i färg och form och kan variera. Tropiska trädslag såsom teak och mahogny är tagna från plantage med gällande certifikat.

Några artiklar, som till exempel våra betongprodukter, kan användas både inom- och utomhus. Möbler påverkas av miljön runt omkring, bland annat av temperatur och luftfuktighet. Därför bör skruvar och beslag justeras regelbundet.

De flesta textilier och läder bleks av solljus. Hela ytan bör exponeras för samma mängd ljus, det minskar risken att färgen bleks ojämnt. Använd textilimpregnering för att skydda textilierna mot fläckar och solblekning. Kemtvätt rekommenderas på överdrag och övrig textil om inget annat anges.

Trä påverkas av solljus och kan, beroende på behandling, blekas eller mörkna. Små sprickor kan uppstå och det är viktigt att uppmärksamma skötselråden för respektive möbel. Tänk på att aldrig använda starka rengöringsmedel med till exempel citronsyra på möblerna. Dessa medel kan skada ytskiktet på möbeln. Oftast räcker det med mild tvål eller såpa vid rengöring.

Utomhusmöbler som blir utsatta för regn, vind, snö och salt bör ses efter extra noga för att behålla sin färg och funktion. Skydda utomhusmöbler vid snö och kyla och låt dem aldrig stå framme över vintern. För specifika skötselråd, se respektive produkt.

Vid problem med fläckar eller andra frågor, vänd dig till din återförsäljare för professionell rådgivning.

All search results