TEXTILMÖBLER

Alla våra stoppmöbler tillverkas med metall- eller träramar. Fjädringen består vanligtvis av resårband eller så kallade nozagfjädrar. Sitsar och ryggar görs med fyllning av skum, polyeter eller certifierat dun och fjäder. Våra möbeltyger har ett martindale på minst 20 000. De flesta ligger på mellan 5 och 6 på ljusäkthetsskalan, vilket gör de lämpliga för användning inomhus.

Skötsel

Tänk på att möbler som placeras i direkt solljus riskeras att blekas eller ändra sig i färg. Vänd regelbundet dynor och plymåer. På vissa modeller kan man plocka ut innerdynan och vända den om.

Sitsar och kuddar fyllda med dun kräver lite mer underhåll än syntetdynor, men tar man hand om dem kommer de se bra ut och vara bekväma i många år. För att behålla form och utseende på dessa möbler krävs att man regelbundet puffar upp och skakar dynorna lätt för att fördela ut dunet och fjädrarna i dynan.

Dammsug möbeln regelbundet med ett mjukt möbelmunstycke. Damm och fibrer från andra textilier såsom plädar och prydnadskuddar kan ge upphov till noppor på möbeln. 

Även hår från till exempel husdjur skall också regelbundet tas bort för att undvika noppor.

Rekommenderas för användning inomhus.

För att möbeln skall hålla sig fin länge och göra den tåligare mot fläckar och smuts, är det viktigt att impregnera möbeln med en textilimpregnering.

Om inget annat anges på överdragen, rekommenderas kemtvätt på alla textiler.

Skötselprodukter

Vi rekommenderar användning av Textile clean & protect. Förpackningen innehåller produkter för regelbunden skötsel och vård av textilier. Textile cleaner är ett vattenbaserat skumrengöringsmedel som lämpar sig till de flesta textilmaterial.

All search results