SKINN & LÄDER

Alla våra lädermöbler är tillverkade av läder i högsta kvalitet, så kallad fullnarv från Italien och Sydamerika. Produkterna behandlas på olika sätt för att få fram önskat utseende. Möblerna tillverkas med metall- eller träramar. Fjädringen består vanligtvis av resårband eller så kallade nozagfjädrar. Sitsar och ryggar görs med fyllning av skum, polyeter eller certifierat dun och fjäder. Rekommenderas för användning inomhus.

Skötsel

För att lädret ska behålla färg och funktion är det viktigt att man vårdar det. Dammsug möbeln med mjuk borste. Fläckar skall torkas bort omedelbart innan de dras in i lädret. Använd aldrig starka rengöringsmedel utan använd en mjuk trasa med ljummet vatten eller ett rengörings-medel avsett för läder. På små repor och skav kan man försöka gnugga med ett rent finger. Utsätt aldrig lädret för starkt solljus och placera inte möbeln nära en värmekälla.


(Vanliga läder skall som regel rengöras 6–12 gånger om året och återfettas 2-4 gånger om året för att behålla sin karaktär. Använd Leathermasters Soft cleaner och Protection cream. Vissa lädersorter kräver annan behandling. Se respektive rekommendation för lädren nedan.)


För att behålla form och utseende på dessa möbler krävs att man regelbundet puffar upp och skakar dynorna lätt för att fördela ut fyllningen. På vissa modeller kan man plocka ut innerdyn-an och vända den. Sitsar och kuddar fyllda med dun kräver lite mer underhåll än syntetdynor, men tar man hand om dem kommer de se bra ut och vara bekväma i många år.

Pure dye, Natural washed & Destroyed black

Lädersorterna är läder helt utan täckfärg, så kallat fullanilin, vilket gör dem väldigt mjuka och smidiga. Detta gör också lädren känsligare för fläckar. Utseendet är djupt och naturligt och det kan förekomma färgskiftningar. Djurets egen struktur, insektsbett och ärr lämnas synliga. Till skillnad mot andra läder ska man inte smörja in denna typ av läder. Gör man det tappar det sin typiska karaktär. Därför ska man istället impregnera dessa läder med Leathermasters Natural Protection.

Nubuck

Nubuck är ett slipat och matt läder, som har en mycket mjuk och len yta. Eftersom den blanka, skyddande ytan på lädret slipats bort, är lädret väldigt känsligt för smuts och fläckar och därför är det viktigt att möbeln behandlas med Leather Masters Natural Protection innan den tas i bruk och regelbundet därefter. Till skillnad mot andra läder ska man inte smörja in denna typ av läder. Gör man det tappar det sin typiska karaktär. Därför ska man istället impregnera nubuck med Leathermasters Natural Protection. Vid rengöring använd Nubuck cleaner.

Vintage cigar

Läderfärgen ”vintage cigar”, är ett specialbehandlat läder för att få fram det slitna och gamla utseendet. Detta läder skall behandlas högst 2 gånger/år. Sprickor i färgen förekommer mer eller mindre, vilket gör att varje möbel känns unik.

Buffalo leather

Ett unikt vintageläder tillverkat av hantverkare med traditionella metoder på buffelläder från Italien. Lädret passar för vintage-utseendet och känslan av våra produkter, det slitna utseen-det med naturliga märken, såsom läkta ärr, repor och rynkor. Den unika ytan på lädret skapas av olika behandlingar i flera olika steg. Lädret måste rengöras och återfettas regelbundet för att behålla sin karaktär. Rengör med Soft cleaner ca. 6-12 ggr/år och återfetta med Leather Protection cream 2-4 ggr/år.

Titanic espresso/antracite

Ett högkvalitativt, lätt slipat, semi-anilinläder från Italien som är mjukt och behagligt. Lädret måste rengöras och återfettas regelbundet för att behålla sin karaktär. Rengör med Soft clea-ner ca. 6-12 ggr/år och återfetta med Leather Protection cream 2-4 ggr/år.

Fudge/Whiskey spitfire

Ett högkvalitativt, semi-anilin läder från Sydamerika som är mjukt och behagligt. Lädret är specialbehandlat för att få fram ett lite slitet utseende. Lädret måste rengöras och återfettas regelbundet för att behålla sin karaktär. Rengör med Soft cleaner ca. 6-12 ggr/år och återfetta med Leather Protection cream 2-4 ggr/år.

Chocolate brown/Mountain black

Ett högkvalitativt, semi-anilin läder från Sydamerika som är mjukt och behagligt. Lädret är specialbehandlat för att få fram ett lite slitet utseende. Lädret måste rengöras och återfettas regelbundet för att behålla sin karaktär. Rengör med Soft cleaner ca. 6-12 ggr/år och återfetta med Leather Protection cream 2-4 ggr/år.

Safari black/Safari grey

Ett lite tjockare, lätt slipat fullnarvsläder med en matt och mjuk yta. Lädret måste rengöras och återfettas regelbundet för att behålla sin karaktär. Rengör med Soft cleaner ca. 6-12 ggr/år och återfetta med Leather Protection cream 2-4 ggr/år.

Vintage black

Ett täckfärgat fullnarvsläder med lite struktur och ett lite slitet utseende. Lädret måste rengö-ras och återfettas regelbundet för att behålla sin karaktär. Rengör med Soft cleaner ca. 6-12 ggr/år och återfetta med Leather Protection cream 2-4 ggr/år.

All search results