SKINN & LÄDER

Alla våra lädermöbler är tillverkade av läder i högsta kvalitet, så kallad fullnarv från Italien och Sydamerika. Produkterna behandlas på olika sätt för att få fram önskat utseende. Möblerna tillverkas med metall- eller träramar. Fjädringen består vanligtvis av resårband eller så kallade nozagfjädrar. Sitsar och ryggar görs med fyllning av skum, polyeter eller certifierat dun och fjäder. Rekommenderas för användning inomhus.

Skötsel

Vänd regelbundet dynor och plymåer. På vissa modeller kan man plocka ut innerdynan och vända den om.

Sitsar och kuddar fyllda med dun kräver lite mer underhåll än syntetdynor, men tar man hand om dem kommer de se bra ut och vara bekväma i många år. För att behålla form och utseende på dessa möbler krävs att man regelbundet puffar upp och skakar dynorna lätt för att fördela ut dunet och fjädrarna i dynan.

För att lädret ska behålla färg och funktion är det viktigt att man vårdar det. Dammsug möbeln med mjuk borste. Fläckar skall torkas bort omedelbart innan de dras in i lädret. Använd aldrig starka rengöringsmedel utan använd en mjuk trasa med ljummet vatten eller ett rengöringsmedel avsett för läder. På små repor och skav kan man försöka gnugga med ett rent finger.

Utsätt aldrig lädret för starkt solljus och placera inte möbeln nära en värmekälla.

Skötselprodukter

Vi rekommenderar användning av Leather clean & protect. Förpackningen innehåller produkter för regelbunden skötsel och vård av läder (ej mocka/nubuck/bycast). Soft Cleaner är en mild och skonsam rengöringsvätska för läder.

Pure dye & natural washed

Lädersorterna ”Pure Dye”  och ”Natural Washed”  är läder helt  utan täckfärg, så kallat fullanilin,  vilket gör dem väldigt mjuka och smidiga. Detta gör också lädren känsligare för fläckar. Utseendet är djupt och naturligt och det kan förekomma färgskiftningar. Djurets egen struktur, insektsbett och ärr lämnas synliga.

Vintage cigar

Läderfärgen ”vintage cigar”, är ett specialbehandlat läder för att få fram det slitna och gamla utseendet. Detta läder skall behandlas högst 2 gånger / år.

Nubuck

Nubuck är ett slipat och matt läder, som har en mycket mjuk och len yta. Eftersom den blanka, skyddande ytan på lädret slipats bort, är lädret väldigt känsligt för smuts och fläckar och därför är det viktigt att möbeln behandlas med Leather Natural Protection innan den tas i bruk.

All search results