ÖVRIGT TRÄ

Boatwood

Återvunnet trä från gamla båtar. Vanligtvis barrträd. Materialet rengörs och är fritt från skadliga ämnen. Det kan finnas sprickor, spikhål, färgskillnader och oregelbundenheter i träet. Det är en del av kollektionens karaktär och gör varje enskild möbel unik. Det kan uppstå nya sprickor. Möblerna är endast behandlade med en tunn bets och saknar ytskydd. Rekommenderas för användning inomhus.

Skötsel

Torka försiktigt med lätt fuktad trasa. Dammsugare med mjukt möbelmunstycke är lämpligt till de naturliga sprickorna. Behandla med naturligt trävax. Spraywax går också bra att använda. Om de inte behandlas blir möblerna ömtåligare och fläckar kan bli permanenta, även om de torkas av omedelbart.

Skötselprodukter

Vi rekommenderar användning av Teak shield golden care. Detta är en nästan osynlig impregnering som gör träet tåligare mot smuts och spill. Också mycket lämpligt för skydd av trämöbler inomhus. En annan rekommendation är användning av Spray Wax. Spray Wax förhindrar att vätska och smuts tränger ner i ytan. Produkten fungerar utmärkt på trä, sten och andra absorberande material som behöver skyddas.

Java Oak

Ett tropiskt snabbväxande träslag som har en yta som liknar teak men med en mjukare struktur. Ytan behandlas med en vattenbaserad, miljövänlig, färgande lack. Rekommenderas för användning inomhus.

Skötsel

Använd en lätt fuktad trasa vid rengöring.

Mahogny

Mahogny är ett lättarbetat och vattentåligt träslag som passar utmärkt för möbeltillverkning. Vi använder endast trä från plantager i Indonesien när vi tillverkar våra produkter. Ytan behandlas med färgande lack.

Skötsel

Använd en lätt fuktad trasa vid rengöring.

Akacia

Under tillverkningen behandlas möblerna med olja och det krävs att man fortsätter att olja in möblerna för att de ska hålla sig i gott skick. Om möbeln är placerad utomhus krävs inoljning flera gånger per år.

Skötsel

Se till att möbeln är torr och ren före inoljning. Fortsätt att olja tills ytan är mättad och möbeln inte tar åt sig mer av oljan. Torka bort överflödig olja med en trasa. Tänk på att skydda underlaget före och efter behandling.

Skötselprodukter

Vi rekommenderar ”Furniture Oil” från ”Leathermaster Scandinavia”. Läs igenom bruksanvisningen noga före användning.

Teak/Art teak

Teak är ett träslag med särskilt goda egenskaper för tillverkning av möbler och inredning. Det är hårt, tungt, elastiskt och innehåller olja, som gör det mycket motståndskraftigt mot fukt och slag. Vi använder endast trä från plantager i Indonesien när vi tillverkar våra teakprodukter.  

Vid tillverkningen av våra återvunna teakprodukter, används grenar och rötter från teakträd. Det kan finnas små sprickor, spikhål, färgskillnader och oregelbundenheter i träet. Det är en del av kollektionens karaktär och gör varje enskild möbel unik. 

Skötsel

Rekommenderas för användning inomhus. Torka försiktigt med lätt fuktad trasa. Dammsugare med mjukt möbelmunstycke är lämpligt till de naturliga sprickorna.  

Ask

Ask är ett mycket hårt och starkt träslag som ändå är lättarbetat. Askträet har en framträdande  ådring och ger ett livfullt intryck.

Skötsel

Rekommenderas för användning inomhus. Använd en lätt fuktad trasa vid rengöring.

All search results