ALM

Återvunnet almträ från Centralasien. Alm är ett mycket starkt möbelträ som åldras vackert. Utmärkande för våra produkter är ett obearbetat utseende och en opolerad yta med oregelbundenheter i träet. Produkterna behandlas flera gånger med vax under tillverkningen. Det kan finnas små sprickor, spikhål, färgskillnader och oregelbundenheter i träet. Det är en del av kollektionens karaktär och gör varje enskild möbel unik. Det kan uppstå små sprickor. Rekommenderas för användning inomhus.  

Skötsel

Torka försiktigt med lätt fuktad trasa. Dammsugare med mjukt möbelmunstycke är lämpligt till de naturliga sprickorna.  Behandla med naturligt trävax eller med pigmenterat vax om man vill ha en mörkare nyans på möblerna. Sprayvax går också bra att använda. Om de inte behandlas blir möblerna ömtåligare och fläckar kan bli permanenta, även om de torkas av omedelbart.

Skötselprodukter

Vi rekommenderar användning av Spray Wax. Spray Wax förhindrar att vätska och smuts tränger ner i ytan. Produkten fungerar utmärkt på trä, sten och andra absorberande material som behöver skyddas.

All search results