MASSIV EK

Ek är en hård, tät och stark typ av trä som passar utmärkt för möbeltillverkning. Samtliga våra möbler tillverkas av ek från Europa. Rekommenderas för användning inomhus. 

Vissa produkter i färgerna Pebbles grey, Carbon, Silverback, Black Oak och US Brown, är gjorda i helt massiv ek och har behandlats och målats för hand. På ytan ligger ett ofärgat vax. Ytan är len och naturliga grenar och sprickor har lämnats synliga. Detta gör möblerna unika och det finns inte två lika. 

Reclaimed Oak, är helt återvunnen ek som kommer från gamla hus och byggnader i Europa. Träet är åldrat och spåren från värme, kyla, regn och vind är tydliga. På ytan ligger ett ofärgat vax.

Eken i Denver- och Vermontkollektionen, ”weathered oak”, består av massiv ek samt ekfanér och är behandlad med vax.

Skötsel

Tänk på att ytorna är känsliga mot starka rengöringsmedel och använd underlägg under glas, koppar, vaser mm. Torka försiktigt med lätt fuktad trasa. Dammsugare med mjukt möbelmunstycke är lämpligt till de naturliga sprickorna. Möblerna skall behandlas med ofärgat möbelvax, som skyddar mot fläckar.

Skötselprodukter

Vi rekommenderar användning av Spay Wax. Spray Wax förhindrar att vätska och smuts tränger ner i ytan. Produkten fungerar utmärkt på trä, sten och andra absorberande material som behöver skyddas.

All search results