EKFANÉR

Ekfanér består av en tunn skiva ekträ, som limmas på en stum och hård fiberskiva i MDF. Artiklarna i Hunter, Mason och Trent serierna har fanér som målats och lackerats i flera steg, vilket ger en hård och tålig yta, men behåller sitt naturliga utseende.

Skötsel

Rengöring sker med lätt fuktad trasa, inga starka rengöringsmedel får användas. Vid uppackning skall möbeln torkas av med lätt fuktad trasa (utan rengöringsmedel) då det eventuellt kan förekomma färgdamm från tillverkningen på ytan.

Övrig Ekfanér

Vissa produkter i färgerna Pebbles grey, Carbon, Silverback, Black Oak och US Brown, är gjorda i ekfanér och har behandlats och målats för hand. På ytan ligger ett ofärgat vax. Ytan är len och naturliga grenar och sprickor har lämnats synliga. Detta gör möblerna unika och det finns inte två lika. 

Skötsel

Tänk på att ytorna är känsliga mot starka rengöringsmedel och använd underlägg under glas, koppar, vaser mm. Torka försiktigt med lätt fuktad trasa. Dammsugare med mjukt möbelmunstycke är lämpligt till de naturliga sprickorna. Möblerna skall behandlas med ofärgat möbelvax, som skyddar mot fläckar.

Vi rekommenderar användning av Spay Wax. Spray Wax förhindrar att vätska och smuts tränger ner i ytan. Produkten fungerar utmärkt på trä, sten och andra absorberande material som behöver skyddas.

All search results